Fiat Tipo 1.9 D
Az autót vezérműszíj szakadással vettem potom pénzért, ezen kívül az állapota egy gyenge közepes volt. Első nekifutásra cserélve lett a teljes fékrendszer, ami a hátsó dobfékek kukába hajítását jelentette, így négy tárcsafék került a kocsira, elöl hűtött tárcsákkal. (Pár balesetet megúsztam emiatt. :) ) A motor gyakorlatilag teljes generált igényelt, a hajtókarok, dugattyúk, gyűrűk, csapágyak, szimmeringek lettek cserélve, ill. egy felújított hengerfejet kapott, ami a motort illeti. Fúrni hálistennek nem kellett és a főtengely is meglepően jó állapotban volt. A futóművön az első-hátsó lengőkarok lettek újra cserélve, hátra pedig gázos lengéscsillapítók kerültek. A belső tér egész rendben volt, innen csak a két első ülést dobtam ki, a helyükre két majdnem vadiúj könyöklős került. Az autó most már műszakilag teljesen rendben van, és annak ellenére, hogy lassan elérem a 300 ezer km-t úgy érzem, hogy még ugyanennyit simán gurulna. A menetteljesítménye elég gyatra, 66 LE nem túl sok, de mivel inkább a gazdaságos vezetés híve vagyok, így beérem ennyivel is. Kárpótol az, hogy baromi kényelmes és nekem a futóműve is kifejezetten tetszik. Hátra van még a karosszéria rendbetétele, szerencsére rohadás nincs (a bal első ajtót leszámítva) az autón, viszont helyette van 79 horpadás.
Összeségében abszolút meg vagyok vele elégedve, sok munkám van benne, viszont az alkatrészeket bontóból fillérekért meg tudtam vásárolni, így cserébe egy megbízható, kényelmes és nagyon gazadásos autót kaptam.
- Nem romlott el semmi, mert már úgy vettem, hogy minden rossz volt rajta. :)
Saját magam.
Fenntartási költség | (3) | Évjárat | 1993 |
Előző autója? | Uno 1.7 D | Következő autója? | egyelőre semmi, talán később egy nagy olasz dízel jöhet :) |
Verdikt | (5.6/10) |