Autók » Fiat » Dobló (2001-2009)

Dobló 1,4 Family

Kicsit buszos, de sok az előnye

Mindenképp családi autót akartunk és az ár érték arány a Fiat 7 személyesénél tetszett a legjobban. 3 gyerekkel (2 gyerekülésben), röhögve elférünk.Ha a hátsó széket kivesszük nagyon nagy a csomagtere. Kicsit lusta az 1,4-es benzines motorral, de nem is akarunk a kicsikkel száguldozni. Aki 180-as tempóval akar napi 300 km-eket menni az csak az 1,9-es dieselben gondolkodjon.Egyébként 130-nál már a szél lökdösi rendesen. Bár a belső műanyag kárpit nyekeg és nem a legszebb, de jól tisztán tartható. A vezető ülés bal oldalán lévő takaró műanyagba beleakadt a lábam egy kiszálláskor és elreccsent és a bal első elektromos ablakemelő záródásnál és nyitáskor idegesítően reccsent, de mikor bevittem a szervízbe abbahagyta (kb. 1 hónapja). Azóta is jó. A szerelő azt mondta, ha zavar, még a garancia lejárata előtt megnézi. A hátsó kb. 40 kilós széket lehetetlen úgy kivenni még két kemény fickónak is, hogy a műanyag oldalkárpitot szarrá ne karcolja, viszont ha be van téve nagyon masszív és nem a földön ülsz. Eleinte szilikonozgattam, hogy ne látszódjon, de már nagyon ocsmány. A tükrök és a kormányszervó miatt nagyon jól lehet vele tolatáskor is manőverezni. A buszos jellege miatt jó belőle a kilátás és jó hogy nem fekve kell ülni.
A műszerfal a váltó elhelyezése miatt középen kitüremkedik és hosszútávon nyomja a jobb térdemet, pedig alacsony vagyok. Az oldalsó tolóajtó nagyon jó, de 10-ből 9 ember nem tudja kinyitni. Mindenki a piros gombot nyomogatja, holott csak a ravaszt kell meghúzni. :) Vittem már benne létrát, hűtőt, mosógépet, fűnyírót, nagybabakocsit kinyitva, stb. Külön kiemelem a fej fölötti praktikus rakodó polcot.Összességében nekünk bevált, megszoktuk az autót és ajánlom minden nagycsaládosnak, akik nem a sebességre és a teljesítményre helyezik a hangsúlyt.

- Komolyabban még semmi.

Autotrade - Salgótarján

Fenntartási költség (5) Évjárat 2006
Előző autója? Suzuki 1.0 GL Következő autója?
Verdikt (6.4/10)

Fiat Dobló 2001 (2001 - 2005)