Autók » Audi » A4 (2000-2005)

A4 1.9 TDi Avant

Business attire

Pozitív:
- a motor nagyon rugalmas, és csak 6-6.5 között fogyaszt város/autópálya vegyesben.
- a futómű/kormánymű nagyon pontos, precíz, nagyon jó vezetni
- a gyári alapfelszereltség igen kellemes (dupla klíma; ESP; 10 hangszórós Hifi, ami jól is szól; és fontos apróságok mint bőrkormány, csomagtérháló, könyöklő, stb.)
- Megbízható. Se egy hibajelzést, se egy lefulladást stb. nem tapasztaltam soha.
- Elegáns, de nem hivalkodó.

Negatív:
- egy pár centivel minden irányban lehetne nagyobb. Hátul kevés a lábtér, elől a középkonzol miatt nem fér el a lábam rendesen. Ha igazán kényelmesen ülök, mögöttem senki nem fér el.
- nagyon finom a váltója, de néha üresből egyesbe csak másodszori kuplungolás után megy. Ez azért elég gáz.

Mindent összevetve - soha rosszabb autóm ne legyen. Korábban is Audim volt (80, A3), nagyon bevált mind, ha ez se rosszabb, akkor sokáig meg lesz még.

- A beltéri műanyagok szépek, de hulladék a minőségük. Törött már a kesztyűtartó zárja, majd zsanérja, a könyöklő zárja, valamint a motortér nyitó. Némelyik filléres alkatrész, de a kesztyűtartó csere mondjuk egy 60-as volt... De mindez csak apró bosszúság.
- Ezeken túl viszont 100.000 km alatt semmi, SEMMI nem romlott el rajta. Izzót, olajat, fékbetétet cseréltünk, semmi mást. Még eredetiek a féktárcsák és a gátlók is. Motorhoz, váltóhoz, futóműhöz nem kellett nyúlni. Soha elektronikus baja nem volt, hibajelzést még soha nem adott. Nem nyikorgott, nem kopogott, nem lötyögött, nem esett le semmi. 4 éve minden áldott nap használom, és soha nem csalódok benne. Akinek volt már francia autója az tudja értékelni, hogy milyen az, ha egy autó 100.000 km-t tüsszentés nélkül tesz meg.

Mozaik utca - változó a színvonal attól függően, hogy melyik munkafelvevőnél vagy. A mostani bevállt, de volt olyan, aki reggel átvette az autót, délután lelépett, és fel se hívott, hogy mi újság. Este megyek érte, és mondják nincs kész, munkafelvevő meg sehol.

Fenntartási költség (7) Évjárat 2004
Előző autója? 80 TDi; A3 1.8T Következő autója? talán A6 a távoli jövőben
Verdikt (7.1/10)

Audi A4 2000 (2002 - 2005)