Elegancia, kényelem, brutális teljesítmény
Lehet, hogy kicsit elfogult vagyok de nekem ez az autó maga a tökély. Hatalmas stabil kasztni, alapból 240 LE ami könnyedén cibálja a nagy limuzint. Mivel egy "Super" változatról van szó ezért minden benne van ami lehetséges. Elektromos ülések, gps, telefon, bose hifi, str, tempomat, es?szenzor, fényre sötéted? tükör, TFT monitor a középkonzolon, mostmár DVD is, és még sokminden más.
Az utastérben feltün?en nagy a csend, tökéletes a hangszigetelés, semmi nem nyiszog nyüszög benne. Néha azért engedem le az ablakot, hogy halljam a V6 duruzsolását. :)
Az egész autó gyönyör? beleértve a motorteret is, krómozott szívócsonkok, szolíd feliratok. Nagyon jól megy dehát azt hiszem nem kell ezt a motort annyira dicsérnem hiszen hosszú évek óta ez a V6-os blokk van minden alfában. 160-as utazósebességnél tempomattal 6. sebességben 9-10 literes fogyasztás azt hiszem nagyon baráti egy 3000-es motorhoz képest. Mindenkinek csak ajánlani tudom, de ha Alfa akkor csak V6... én azt mondom. A Twin Sparkokról és a JTD-kr?l sajnos elég sok rosszat hallok 166-os márkatársaimtól.
A sajátomról egyszer?en nem tudok rosszat mondani bárhogy is akarok... talán csak annyit, hogy a hátsó helyzetjelz? lámpám mindaddig kontakt hibás volt amíg be nem fújtam kontakt spray-el a csatlakozóját a panelnek. És az ezen nem kell semmit nyomkodni, hogy jelezze ha olajnyomás problémák vannak, a másik írásban a motorcserés kolega valószínüleg nem volt tisztában a m?ködésével a check rendszereknek. :))
- Komolyabb próblémam eddig csak egyszer volt vele, a légtömegmér?m beadta a kulcsot és 5000-nél letiltott. Valószínüleg közre játszik az is, hogy egy igen jó állapotban lév? példényt sikerült kifognom de a V6-os elny?hetetlensége mögött is azért van valami.
- Ezenkívül eddig semmilyen problémám se volt vele, laposszíjjat, vezérm?szíjjat meg gyertyákat is csak azért cseréltem benne mert már idegesített, hogy soha nem romlik el és nem kell költeni rá :)))
Németh Miháy
Duanakeszi
- ajánlam mindenkinek, rendes becsületes, fanatikus Alfás
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2000 |
Előző autója? | 155 1.8, 155 2.5 V6 | Következő autója? | Új 166 3.2 V6 |