Régi álom újraéled
A legszebb motor a világon. Csak rá kell nézni és öröm-bódottá lesz úrrá az emberen, magyarán mondva felmegy a dopaminszint a hippotalamuszban. Tökéletes formája van, az igazi, a klasszikus, a gyönyörű Motor. Felségesen elegáns az éjfekete színe amivel kitűnően mutatnak a krómok, mindez a piros üléssel kombinálva kortalan szépséget és olyan művészi harmóniát eredményez ami egy középkori címerfestő heraldikai elemeken edződött kérges lelkét is megmelelngetné. Tökéletesen megbízható, egyszerű konstrukció. Üzemagyag és szikra kell neki, még az évtizedek óta álló blokkokat is be lehet üzemelni nem sok időráfordítással. Társadalmilag széleskörű támogatásnak és szeretetnek örvend maga a Márka, a T típusok pedig a legelterjedtebbek voltak így sokakat személyes gyerekkori, családi emlék köt Hozzá. Viszonylagos egyneműsége ellenére számtalan változata verziója megjelenése van, az ezekkel kapcsolatos ismeretek széles tárháza külön tudomány de még többeknek hobbi ami komoly kútfejet és tapasztalatot igényel. Sajnos egyre kevesebb van és a korábban lesajnált, eldobott, pusztulásra ítélt darabok ma már egyre értékesebbek, az alkatrészek is fogynak mert a gyár több mint harminc éve leállt, semmi már nem készül viszont az igény egyre nagyobb. Aki teheti mentsen meg egy példányt történelmünk egy darabjából és tisztelje azt a szeretetet és minőséget amivel készült mert igen, minőség volt úgy a maga idején mint ma is és bár nem a jelenkor uralkodó szemléletének való aszfaltszaggató erőgép attól még ugyanúgy nap mint nap bizonyít.
- Féklámpaizzó hajlamos kiégni hosszabb fékezésnél, gyújtáskapcsolót véletlenül túlforgatva eltörtem, porlasztóbeállítás nehézkes volt, gyújtásalaplapcsere egy elszállt tekercs miatt.
100%-ra restaurálva vettem át. Először szarakodott a váltója, de visszavittem és helyrerakták a léptetővillát. A porlasztó is gyengélkedett, valószínűleg egy hajszálrepedés lehetett rajta valahol de egy megfelelően beállíott darabbal cserélve tökéletesen működik. Gyertya hőértékre érzékény, nem akármivel hajlandó normálisan működni megvan mit szeret mit nem.
A jó barátok mindig segítenek ha baj van, de szerencsére a kezdeti összeérési folyamat óta nincs semmi baja. Végülis ha úgy nézzük ez egy új, 0km motorként került hozzám.
| Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1961 |
| Kényelem | (8) | Használati időtartam | 2 év |