Motorok » Moto Guzzi » Nevada Club 750 1999 (747)

Nevada Club 750 1999 (747)

Paripa

Kicsit fura, és szép motor.
Nem a legfrissebb technika, de jól kipróbált, bevált.
Az üléspozíció olyan se chopper, se túra, de kényelmes.
Könnyen vezethető, könnyen lehet vele a kocsik között is szlalomozni.
Szélvédelem nagy plexivel sem tökéletes, 120 km/h-ig jó, 140 km/h-ig elviselhető, de a leváló légörvények nagy zajjal és fejrázással járnak. Több plexit törtek már el a sisakomon. Plexi mögé bújni elég természetellenes.
A motorikusan nagyon kellemes. Majd egész ford.szám tartományban egyenletes nyomatékkal dolgozik. Hiába gyengébb a csúcsteljesítménye sok hasonló méretű-főleg soros erőforrásokénál, mégis rugalmasabb.
A futómű könnyen kezelhető. Stílusához képest meglepően szereti a kanyarokat. Kívánná az ember, hogy még jobban dönthesse. A fékek lehetnének sportosabbak.
Én szeretem.

- Semmi jelentősebb.
- Az ülésen gombok húzzák feszesre a kárpitot. Ezek gyakran ki akadtak. Komoly trükkük kellettek, mire vissza akasztottam, amíg beakasztás után szilóval bekentem a fülüket. Később volt, hogy a gombok teteje vált le. Szerencsére egyszer sem hagytam el. A csavarokat néha nem árt áthúzkodni-így nem hullanak ki. Nekem bevállt. A fékek valamilyen rejtélyes okból mindenféle csere és felszabályozás után is sípolgatnak. Állapottuktól függ, mennyire.

Frontosa-a munkájukkal nem volt gondom.
A kiszolgálás viszont pocsék.
Nem olcsók. Alulméretezett szerelői kapacitás
Az alkatrészbeszerzés szószerint 3-4 hónap.
(Ez állítólag javult az importőri tevékenység sajátkezükbe vételével.)

Fenntartási költség (9) Évjárat 2000
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (6.4/10)

Moto Guzzi