A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet!

Autók » Volvo » S40, V40 (1995-2004)

S40, V40 2.0

Csak sportosan, elegánsan

Nagyon megy, s?t: nagyon jól megy. 140 lóer? elég ehhez a súlyhoz (1300 kg). A fogyasztás városban 11-12 liter körül alakul, autópályán 7 literrel is beéri. Kicsit nekem kicsi (185 cm, 85 kg) elöl, hátul pedig biztosan klausztrofób rohamaim lennének. A csomagtere sem túl nagy, költözésnél pl. az a tipikusan bosszantó jelenség köszönt vissza folyton, hogy számtalan dolog ´éppen nem fért be´. Ezt utáltam benne nagyon.
Azt is utálom, hogy nagyon ´ikeás´ az egész: egy hátsó izzócsere leginkább egy, a neves svéd bútorgyártól származtatott kis vitrin összerakásához ill. szétszereléséhez hasonlít.

Egyébként egy felt?n?, pozitív értelemben vett sznob, megbízható, jó kis gép. Egy kis dög, igazi sportkombi. Határozottan szeretem, összességében.

- A jobb els? lámpa néha megsz?nik m?ködni. Ennek orvoslása némi kotorászás a lámpatestben hátulról, vagy egy er?teljesebb ütés (állítólag típushiba. Szerintük).
- A bal hátsó ajtó néha nem nyílik. A hideget kifejezetten utálja, akkor még annyira sem hajlandó kinyílni, mint nyáron (állítólag típushiba. Szerintük).
- Komoly gondom egyébként nem volt vele, csak bosszantó apróságok. De azokból rendszeresen akad: dolgok leesnek itt-ott, csavarok pottyannak, kimozdul ez-az. De még egyben van (jelzem, nagyon megkímélt állapotú használtként vettem, Svájcból, els? tulajtól).

Volvo Ivanics, 1221, Kártya u. 1-3.

Fenntartási költség (5) Évjárat 1997
Szerviztapasztalat (1) Átlagfogyasztás 10.5 l
Előző autója? 2141 S Következő autója? Volvo S70, vagy talán beugrok egy olaszba: Kappa, Lybra, 166...
Verdikt (7.1/10)

Volvo S40, V40 1995 (2000 - 2004)

Ítéletek (183 db)

• Verdikt