Szerelem-gyerek
A 2008-ban megtartott nyílt napon pillantottam meg. Mikor beleültem, pontosan azt éreztem mint 1999-ben, mikor egy Golf IV-et tapogattam meg első ízben belülről. A kategóriájának a legkiválóbb minőségérzete!
Sokféle tulajdonság alapján hozunk döntést, a következő autónkat illetően. Természetesen az anyagi lehetőségeinken belül.
Nálam a viszonylag olcsó üzemeltetési költségek (kötelező: 6700Ft B0, szerviz: 30.000 km vagy 2 év), a "nagy" teljesítmény 160 paci), a kompakt méret (főleg városi használatban lesz), a csúcs belső kidolgozás, és a pofás megjelenés voltak a fontos tulajdonságok.
Az előző autómat kizárólag észérvek alapján választottam (Corolla Verso 2.2d), amit 3 éven keresztül folyamatosan bántam. Többet nem esek ilyen hibába!
Döntésemben még az is közrejátszott, hogy volt egy Golf IV-em is, amit a legnagyobb megelégedésemre gyötörtem 100e km-en keresztül, és a legszebb legényéveimet is abban töltöttem. :)
Szóval a tapasztalat:
Negatív: semmi. pozitív: minden.
Furcsa egy kicsit a hihetetlen csend, ami vezetés közben az autóban honol. Végre van értelme e fordulatszám-mérőnek, mert sokszor csak onnan tudom, hogy feljebb is válthatnék, ha szeretnék. Persze a csend jót tesz az extraként rendelt Dynaudio hangrendszer érvényesülésének. Az 510-es gyári rádió-CD minőségében, és kezelési felületében is pompás.
Imádom a selymes, vibráció mentes járását, és a folyamatos 5000 fordulatszámon keresztültartó erőteljes gyorsítási képességét.
A 8.5 -ös fogyasztást vegyes üzemben érem el, ami szerintem teljesen elfogadható ilyen teljesítménynél.
Zavaró a csend gyorsításkor. Nagyon hiányzik olyankor a "hang". Ha lenne, akkor 2x jobb lenne az érzés. Lehet, hogy kap egy sportkipufogót.
115kg vagyok, és 187cm magas. Nekem éppen passzos a vezető pozíció. El tudnék viselni még egy kis teret.
Ennyi. Több hibát nem tudok találni, akár hogy próbálok.
De ennek örülök! :)
2009.07.11. : Idő közben tesztelték az Auto Bild-ben a 6-os két verzióját is, két különböző összehasonlító csoporttesztben. A VW-nek sikerült lenyomnia az egész mezőnyt, beleértve az 1-es BMW-t, és az Audi A3-t is. :)
Így talán még érthetőbb az ömlengésem, és kevésbé vagyok vádolható elfogultsággal.
| Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2008 |
| Kényelem | (8) | Használati időtartam | 0 év |
| Teljesítmény | (7) | Km vásárláskor | 0 |
| Megbízhatóság | (10) | Vezetett km | 27000 |
| Szerviztapasztalat | (10) | Átlagfogyasztás | 8 l |
| Előző autója? | Corolla Verso 2.2d | Következő autója? | 530i |
| Ennyire szerette | (10) | Megérte a pénzét? | nem |
| Verdikt | (7.9/10) | ||

Újra itt a Digó Limó, az egész estés, színes, szélesvásznú népítélet
Alfi
Örömteli sz#rbanyúlás