A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet!

Autók » Volkswagen » Golf (2008)

Golf 1,4 TSI 122LE

A család barátja

Hát, hát, hát! Megláttam a neten és beleszerettem. Nem ez az első VW a családban, volt már Polo, Golf Plus, de ez viszi a pálmát.
A Comfortline felszereltséget választottam néhány plusz extrával (kétzónás digitklíma, hátsó oldallégzsák, metálfény)szerintem ez normál használatra elég. 1,4 TSI 122 LE 7 fokozatú DSG váltóval azt hiszem életem legjobb döntése volt. Nagy "cipőm" van a fogyasztás 8 liter körül alakul kb. 80% városi használat mellett. Autópályán 100-130 Km/h mellett 6.5-6.8. Azt hiszem aki kitalálta a DSG váltót megérdemelne egy kitüntetést, eszméletlen jó ajánlom mindenkinek!!! 1,4 TSI motor kicsi turbóval megbolondítva szerintem elég erőt biztosít az autónak. Az útfekvése tökéletes, kényelemes 4 személy számára, hátul bár a hely óriási csak 2 személynek kényelmes igazán az ülőpad kialakítása miatt.
Hogy írjak valami rosszat is az átadás napján este már nem lehetett fokozatban állítani a könyéktámaszt, a rádió 6 programválasztó gombjából 1 nem akart működni később ez "bekopott", a vezető oldalon a gázpedálnál lévő oldalsó műanyagborításból kifelejtették a gyárban a csavart mindíg leesett.
Bár ilyen felszereltséggel, motorral nem éppen a legolcsóbb autó ma a piacon ha valaki megteheti csak ajánlani tudom!

- 0 km könyéktámasz már az átadás napján nem működött, műanyag burkoló elemből hiányzott a csavar így mindíg leesett, rádió csatorna választó gombja akadozott. Eddíg ennyi remélem ezekkel vége is igaz az autót 2009 februárjában vettük át! 2009 június szakszervíz a jobb első tárcsafék belső burkoló lemezének csavarjait kellett meghúzni! Die Deutsche pretzizität!!!

Vörös Szervíz Szombathely
Hát nem éppen mintaszervíz, a könyéktámasz garanciális cseréje 4 hét és kb. 100 telefon volt!

Fenntartási költség (8) Évjárat 2009
Előző autója? VW Golf Plus 1,6 Trendline Következő autója? VW az biztos
Verdikt (8.2/10)

Volkswagen Golf 2008 (2009)

Ítéletek (15 db)

• Verdikt