A gyenge és hangos motor mindent elront
Tesztautóként volt nálam az LC 150 Executive. Mivel az LC 120-ast 3 éven át vezettem, pontosan tudom az összehasonlítási pontokat. Az autó nem facelift, hanem a motort kivéve mindenben más, mint az előző modell. Sokat javítottak a futóművön, ami eddig is mindent elnyelt, de most teljesen kisimít minden kátyút. Érdekesség, hogy a magasabb komfort ellenére kevésbé inog-billeg, mint az előző modell. Egyetlen SUV sem ér a komfortot tekintve a nyomába, ami egy vérbeli off-road járműhöz képest igazán dícséretes dolog.
A kormányzás egyértelműen könnyebb. Nem olyan direkt, mint a 120-as modellben, de cserébe könnyen fordítható luxus SUV-os lett, off-road jármű ellenére.
A belső kicsit megosztó, de nagyon tudatos fejlesztés eredménye. Minden nagy és vastag lett. A markáns külsőhöz férfias, terepjárós belsőt adtak. A légrugó szabályzóit berakták a kormány alá, ami nem volt egy okos gondolat, mert ezt gyakrabban használja a tapasztalt vezető. A színes 7 collos navi/board-computer kicsit furcsán magasra került és a felette lévő légbefúvók tovább rontanak ezen a képen. De mindkettőt meg lehet szokni. Ez nem ront nagyon sokat a minőségi, jól kidolgozott belsőn.
Ami sokat ront, az a motor és a váltó. Hiába a módosított motor 190 lóerővel, hiába írják, hogy ezzel kicsit jobban gyorsul és csendesebb is lett, ebből semmi sem igaz. Hangosabb, mint az LC 120-as, és lustábbnak is tűnik. Hiába a 4 kamera, a JBL hangrendszer és fedélzeti videó, semmit sem ér a sok komfortot adó eszköz, ha a motor teljesen elrontja az összképet. Hangos, ráz és lassú. 5 sebességes váltóval pedig csak még hangosabb. 2011-ben, listáron 18,5 millió forintért el lehet várni, hogy egy ilyen autó csendben menjen és erőteljesen gyorsuljon. Ez nem kunszt, ezt minden SUV versenytárs megoldotta a V6-os dízel motorokkal, de még az off-road versenytársak is, lásd Landrover Discovery and Nissan Pathfinder. A Toyotára nézve szégyen ez a motor és az 5 sebességes automata váltó, az autó árához képest pedig aránytalanul rossz. A harmadik világban ez talán elmegy, de Európában nem. Nem tudom, hogy mikor jönnek erre rá a Toyotánál, de majd látják az eladási számokból. Ha egy jó erős és csendes dízel motor is lenne a kínálatban, az eladás tervezésekor többszörösét írhatnák be a rubrikákba. Addig viszont senkinek sem ajánlom az LC 150-est. A plusz komfortot lerontja a teljesen a motor. Ezért nem érdemes cserélni. Akinek LC 120-asa van, maradjon meg annál.
- semmi
| Szerviztapasztalat | (9) | Átlagfogyasztás | 11 l |
| Előző autója? | Landcruiser LC 120 | Következő autója? | nem tudom |
| Ennyire szerette | (5) | Megérte a pénzét? | igen |
| Verdikt | (7.4/10) | ||

Újra itt a Digó Limó, az egész estés, színes, szélesvásznú népítélet
Alfi
Örömteli sz#rbanyúlás