A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Skoda » Superb (2002-2008)

Superb Superb 1.9 Pd Tdi 2007-es modell 

Az ítélet értékelése
-nincs még értékelés

Super(eb)b, mint gondoltam!

Szöveges ítélet

Nagy vívódással kezdődött az autóvásárlás, a lehetőségek:Avensis,Mazda6,Passat,Mondeo,Octavia.Így indult, mindet végigpróbáltam és mindnek voltak jó tulajdonságai,de:Avesis:nem tetszett a belseje(szűknek éreztem), extrákat rendelni bele nem egyszerű,Mazda6:igazán nem éreztem benne jól magam, (légbefúvók nem jöttek be),Mondeo:óriási értékvesztés(pedig nem rossz).Eljutottam a Passathoz és tetszett megmondom őszintén,aztán kipróbáltam az Octaviát és az is nagyon bejött, jó a belseje meg nagyon szép autó!
Ekkor jött egy kör a Superbbel(igaz az asszony bele se akart ülni, mert nem tetszett neki a belseje)és a kéthavi keresés után 10 perc alatt eldöntöttem nekem ez kell!Végigjártam több kereskedést az árral kapcsolatban és kijött a végén egy olyan szám ami várakozásaimat is felülmúlta,nem kell szégyenlősködni durván kell alkudozni(ugyanilyen felszereltségű Passat ugyanezzel a motorral 1M-val több).
Így 2006.11. hóban jutottam az autóhoz két hónap várakozás után, mivel az országban ezzel a felszereltséggel nem találtunk,így a gyárból kellett rendelni.Trendhez még rendeletem napfénytetőt,rolót a hátsó ablakra,multikormányt tempomattal stb.Már a ráncfelvarrott modell, igaz csak néhány apróságot változtattak a régihez képest, de minden előnyére vált,sokkal szebb a műszercsoport és jól áll neki a villogós visszapillantó és az új hűtőrács!

Ennyit a történetről beszéljenek a tények:
A belső tér igényes anyagokból van összerakva,igaz kicsit sötét,de nem vészes.A hátsó lábtérről csak annyit, hogy több, mint elegendő,de erről nem írnék többmindent(brutál)!!!Ülések nagyon jók, No. 1200km egyhuzamba meg se kottyan!Bőr multikormányt mindenkinek ajánlom,nagyon jó fogású,könnyen kezelhetők a tempomat és a cd gombjai.Napfénytető minden pénzt megér,isten!Esőérzékelős ablaktörlő és sötétedő tükör is jól funkcionál.Idővel tetetek bele gyári nagynavit, meg "nikro" dekorbetéteket és akkor már teljesen jól fog kinézni.

Külső relatív ,de nekem nagyon tetszik, szeretem a konzervatív dolgokat.Az utólagos xenon nem kérdés, mindenképp bele kell tetetni!!!!!Amit nagyon soknak tartottam a tolatóradar hátra, gyárilag 120e körül van, utólag beletették 30e-ért mindenképp kell,hosszú a hátulja!!!

Futómű:Teljesen a kényelemre van hangolva, de azért bele lehet borítani a kanyarokba is,nagyon jó, a Passat hozzá képest pattog, mint az állat.Ez nyomott a legtöbbet a latba nálam, ezért választottam a Superbet, nagyon jó a rugózása, elnyeli az úthibákat amennyire csak lehet!17-es kerekeket nem ajánlották ezekre a "jó" utakra és igazuk volt,elég a 16-os.

Motor:1.9 pd 105le, ha valaki egy tartós, nem kihegyezett,igaz nem is túl erős motort akar és hosszú évekig akarja használni jó választás.Nekem nem eszi az olajat, igaz 5000 km-nél csináltattam egy olajcserét, most fogom 15000-es szervizre vinni, szerintem a longlif-ot el lehet felejteni,10000-enként le kell dobni belőle az olajat, meghálálja!Turbólyuk nem jellemző már 1200-as fordulatról is szépen egyenletesen húz, nem egy erőgép, de nagyon kiegyensúlyozott motor.Szépen megy, jól bírja az autópályát is 150-nél 3000-et fordul, kimész vele a világból.
Váltó nagyon jó ,igaz néha az egyest nem szereti.A legdurvább a fogyasztás, autópálya 150-es tempó 5,8-6 liter, országút 5,1-5,8 liter, város 7-8 liter, a nagyátlag 5,8-6 liter közötti,ez magáért beszél egy ekkora autónál!Tuning elfelejtve!

Egyetlen negatívumot tudok mondani, valami nagyon halkan nyöszög a jobb hátsó ülésnél rossz úton, de még nem jöttem rá, hogy mi.Ez az egyetlen dolog ami zavar, de ennél nagyobb gondom ne legyen vele és szerintem ilyen jellegű apróságok nemcsak ennél az autónál vannak.

Összegezve:egy nagyon kényelmes és jó autó(az asszony is azt mondja utólag, jó hogy nem mást vettünk,imádja) lenyom jónéhány nála drágább modellt is, ha valaki nem a presztizsért vásárol autót, hanem egy tényleg jó ár/érték arányú vasat akar venne,mindenképp vegye számitásba a Superbet!
Nem fogja megbánni!!Csak ajánlani tudom!!
Én imádom!!Jó választás volt, nagyon MEGÉRTE!

2007.12.24.
Az autó továbbra is tökéketesen működik, az elvárásaimnak még mindig megfelel.A kötelező szervizeken kívül nem voltam vele szerviz közelében javítás céljából, a tapasztalatom az, hogy igazán olyan 30e km után "állt" össze az autó teljesen,most 35e-nél járunk, az átlagfogyasztás tankolás szerint 6,2 liter, ami teljesen jó szerintem. Ami kicsit zavar a most előjött műszerfal alatti zörgés bizonyos fordulatszámtartományban, de ez lehet csak a hideg miatt van, mondjuk ez legyen a legnagyobb gondom vele.Még midig a legjobb ár/érték arányú autónak tartom ebben az árkategóriában.

Hibalista

- Eddig semmi!

Ide hordtam szervizbe

Seat Tipp,Skoda Márkaszervíz Debrecen
Korrektek megoldanak mindent amit lehet!
Mindenkinek csak ajánlani tudom!!!

Értékelése: 10

Fenntartási költség (10) Évjárat 2006
Kényelem (10) Használati időtartam 0 év
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 0
Megbízhatóság (10) Vezetett km 14300
Szerviztapasztalat (10) Átlagfogyasztás 6 l
Előző autója? Mondeo Következő autója? Sokáig marad
Ennyire szerette (10) Megérte a pénzét? nem
Verdikt (8.7/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Skoda Superb 2002 (2002)

További ítéletek (130 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)