A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet!

Autók » Skoda » Superb (2002-2008)

Superb 1,9 PDTDI (100LE, 74kw)

Hogyan verjünk benne gyereket?!?!?!?!

42 000 km és chiptunning után: jól megy, kevesett fogyaszt, viszonylag nagy a csomagtere, hatalmas a belső tér.
Kicsit csodálkozva olvasom a jó szigetelésről szóló cikket, én zajosnak tartom, hallom a turbó fütyülését, a szélzajt és nagyobb sebességnél már zavaró-álmosító a motor is, de ezzel együtt imádom. Teszteltem fülemmel új Passatot is, az is zajos, akkor ez konszern jelenség.
Fura még a Classic felszereltséghez adott olcsó Oktávia kormány, és a jó pofa gyerekkedvenc bicskakulcs, ami alig várja, hogy térdemmel beletörjem az önindítóba. Ha lesz rajta ráncfelvarrás, szinte biztos vagyok benne, hogy a középkozolba tolják át. Az extrák is aranyosak, a belső kilincs mögül derengő kék fény, a kinyitott ajtó lefele világítása, a belső tükörnél derengő apró fasirtokat melegítő vörös lámpa, mind hangulatossá teszik. Nappal elég puritán a belső, de kellett nekem a legolcsóbb verziót megvásárolnom. Láttam vajbőr belsejűt, faberakással is, az jobban nézett ki. Volt már bőr belsős autóm, iszonyú meleg bírt lenni nyáron és vérzett a szívem amikor a gyerekek sáros lábbal mászkáltak rajta.
Feleségem szerint a legnagyobb hibája, hogy az anyósülésről már újsággal sem tudja verni a gyerekeket, mert nem ér el odáig.
Esernyő helyett egy hosszú vesszőt adjanak inkább.

Új megjegyzésként: gagyi dolog a VW konszern részéről, hogy egy még nem is két éves autó műanyag fogantyúja lemáljon...

- 1) a turbó lyukat olvasztott az ablakmosó vezetékbe és elfolyott az ablakmosóvíz: garanciálisan javítva
- 2) nyikorogni kezdett az első két ülés, mint a nyagymami fotelje: beszilikonozták
- 3) kopik az ajtó belső gumikapaszkodója. Foszlik le a műanyag: ki akarom majd cseréltetni
- 4) egyszer beriasztózás/zárás után égni kezdett a féklámpa. Ki-be után megszűnt a baj. Miután a kötelező szerviznél ezt elmeséltem, kicseréltek valami elektronikát, semmi gond azóta.

Skodák Palotája - Palota Autó XV ker.: egy nappal a szerviz után a kisördög kinyittatta velem a motorháztetőt: jól tettem, mert elfelejtették visszadugni a nívópálcát és telespriccolt mindent olajjal. Sűrűn elnézést kértek és feltöltötték, lemosták és megint elnézést kértek. Kár ezért a "kis" momentumért, mert amúgy maximálisan elégedett lettem volna.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2005
Megbízhatóság (10) Vezetett km 42000
Szerviztapasztalat (8) Átlagfogyasztás 6.5 l
Előző autója? Omega Caravan Következő autója?
Verdikt (8.6/10)

Skoda Superb 2002 (2002)

Ítéletek (123 db)

• Verdikt
Még vásárlás előtt győződjön meg róla, hogy álmai autója nem volt-e törve!
(ahová a választ küldjük)
A PSZÁF 2005 óta ajánlja szolgáltatásunkat.
hirdetés