Ekkor az oldal alján lévő sárga indapass boxbon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Seat » Ibiza (2008)

Ibiza 1,4 TDI

A precíz svájci óra

Új autó, nem romlott el eddig semmi. Két hónap alatt raktam bele 10 ezret. Csak tankolni kell és gyia.
A varázspöcök lenyomásával tankoláskor 53 liter megy bele a tartalék lámpa kigyulladása után, és ezzel szép óvatos tempóban 60-100-130, el lehet autózni 1150 km-t. Ilyenkor 4,6/100 körül fogyaszt - ami ideális. De még ezt sem én fizetem, így valójában tök mindegy mennyit fogyaszt. 130 fölött azonban a fogyasztás hirtelen megugrik. Egyszer ezt is próbáltam és az 53 liter így csak 850 km-re volt elég. De ez sem számít.
A szervíz, az üzemanyag költség szuper, mert céges kocsi és nincs rá gondom. Igaz majd csak 15 ezernél kell vinni először.
Talán egy kis probléma van vele - 130-as tempóban elég zajos már a motorja, ami beszűrődik a fülkébe. De ez sem zavar, a fenti egyéb körülmények miatt. Futóműve és a fékek (ABS) csodálatosan jók. Sok autóm volt már, de ez messze kiemelkedik mind közül. Fűtés klíma szellőzés kifogástalan. Motorja dinamikus. Először azt hittem, hogy a három hengeres turbódiesel 1,4-es motor egy rakás szar - de nem. Sőt olyan stabil a járása, hogy az embernek olyan érzése van, ha beindul, mint ha le sem lehetne állítani. Amíg van üzemanyag ez bizony pöfög és meg sem bicsaklik egy pillanatra sem.
Saját kocsinak is elfogadnám.

- Semmi nem romlott el rajta. Új autó.

Még nem kellett

Fenntartási költség (10) Évjárat 2008