Vakvéletlen, avagy a tervező bosszúja
Az autó utazási komfortja, a belső kialakítása nagyon jó, csak a müanyagok kissé jobban kopnak a megszokottnál ( csomagtartófedél rögzítés, ülések hátrésze), a menetdinamikájára, vezethetőségére sincs panasz, nagyon jól megy még 200 fölé is. Nem érzi az ember meg benne a hosszú utat, sem azt hogy egy kisbuszt vezet. 6 tagú család is elfér benne csomagokkal.
Nekem egy kicsit többet fogyasztott a vártnál, de az átlag 10 liter alá szorítható vegyes úthasználatnál. Az első 100 ekm -en minden nagyon jól ment, csak a fékpofákat cserélték elég gyakran ( volt hogy elöl 15eKm után) Azután mintha szétesett volna az autó egy pár hónapra. December 31-én trélerrel vitték el, nincs töltés (nem jelezte a műszerfal valamiért), szétesett az ékszíjtárcsa csapágyazás. Majd két hétre rá vidéken nem indul ( szelep beragadás) újabb tréler. Bár a Renault az autóklubon keresztül ingyen vitte, adta a csere autót stb. De mégis elkeserített. 3 hónappal később örültem, hogy egy szervizig elértem. Először egy szelepet cseréltek, 2 nap egy idegen szervizben, majd 20 km múlva ugyanaz a hibajel ( injektor) most már az ismerős szerviz mondta : turbó. Az alkatrészeket a feléért egy turbósnál vettem és a márkaszerviz tette be, de így is 300 eFt körül volt az egész. Kicserélték és azóta minden megy, mint az elején. A fogyasztás is sokkal jobb. Azt ajánlják( turbó specialista), hogy 15000 km-enként olajat kell cserélni és ha meghajtják, akkor a végén egy kicsit járatni, hűteni kell.
- 105ekm ékszíjtárcsa-tréler kb. 60 e FT
- 108 ekm levegőt lezáró szelep leállításnál megszorult-tréler 6 eFt ( kikötötték)
- 115 ekm erőtlen motor iszonyú füst eeg szelep azonnal szerviz- kész majd 20 km múlva ua. a probléma valószínű turbó 2-3 hét 2-300 eFt
- gyakoribb fékpofa csere
Renault Dél-Pest ( jó)