Hálás jószág
A Clio-m német import áru. Egy hölgyé volt. Ezt a szervízkönyvb?l tudom. Ebb?l kiderült, hogy rendszeresen volt szervízelve, és nem volt gond vele. Az els? magyar gazdája viszont nem csinált vele semmit csak használta. Mikor hozzám került akadt is rajta javítani/karbantartani való. Fékbetét, olaj, sz?r?k, vez. szíjj + görg?. A féltengely halálát valószín?leg a kiszakadt gumiharang okozta. Egyszer lerohadtam vele, mert beragadt a termosztát és emiatt forralta a vizet. Ezen felül még némi gondot okozott a kontakthibás világításkapcsoló is. Ez éjszaka nagyon érdekes volt, mert ha nem volt szerencsém a tompított/fényszóró közti átkapcsolás után elment a világítás :) Ha valaki ügyes ez javítható egy kis csiszolópapírral és kontaktsprével.
Cseréltem még egy elosztófedelet ami ugyan meghibásodást nem okozott de már csereérett volt.
Volt még egy szelephézag beállítás amit?l sokkal szebb és kulturáltabb lett a motor járása ráadásul azóta könnyebben indul.
A fent említett nagyszervíz óta semmi gond nem volt vele. Akármikor pöccre indul.
Az autóról jó vélemény alakult ki bennem.
Ha megtaposom annyit megy amennyire szükségem van.
A futóm? kényelmes és stabil. A kerékelfordulás szöge lehetne valamivel több. A kormány áttételezése jó (nem szervós, de könny? tekerni)
A belseje elég puritán. Mindenhol gagyi, szürke m?anyag. Elég bénán néz ki de nem érdekel/zavar.
Hátrányként említeném a nyitott keszty?tartót.
F?tés jó, azonban a m?szerfalon nincs vízh?fok-mér? ami elkelne néha.
Az ülés kényelmes (lehetne keményebb).
Az autó hátsó része elég tágas, legalábbis még nem volt panasz rá.
Menetzaj nem vészes, bár a tet?ablak hajlamos a nyekergésre.
A kuplung kinyomása nagy er?t igényel (csajoknak zavaró lehet, de amúgy meglehet szokni - jobb mint a Thalia extra lágy kuplungja).
A fék nem a Clio er?ssége. De azért meg lehet vele állni. Csak nem olyan gyorsan :)
A dizájnja elég id?álló.
A karosszéria makulátlan, egy rozsdafolt sincs rajta.
Összegezve: minkába járni, szaladozni els?osztályú kis autó. Nekem eddig bevált (kopp-kopp).
- Jobb oldali féltengely (25000)
- Termosztát (3000)
- Bal oldali szévéd? megvezet?je letört
- Tompított/fényszóró kapcsoló
- Lambda szonda (7000)
- Bal oldali kitámasztó gömbfej (3000)
- Kormányösszeköt? gumiharang (1000)
- Tolatólámpa kapcsolója
Magam javítom