A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet!

Autók » Peugeot » 306 (1993-2000)

306 1.4 XR

Kellemes családi autó

Az autót jelenleg is használom. A motor kifejezetten kellemes a 75 Le-höz képest,és vegyes használat mellett is eljár 6,5 liter benzinnel. A stabilitása is kifejezetten jó,az autó könnyen kezelhet?. A kuplung kicsit kemény,de meg lehet szokni. A csomagtartó hatalmas,és jól pakolható.(lépcs?shátu kivitel)
Saját magam mögé kényelmesen be tudok ülni,és a fejem is messze van a tet?töl. Köszönhet?en az állitható magasságu kormánynak,és a szintén állitható magasságu vezetö-oldali ülésnek,bárki számára kényelmesen vezethet? autó. Az utolsó szériásnál az els? lámpatest minden igény kielégit?en világit,mert már külön izzo van tompitottnak,és reflektornak,és profil nélküli az üvege a lámpának.
A fék nagyon jó,az ABS pedig egy jó találmány.Nekem nagyon tetszik,hogy a gépháztet? teleszkópos,szóval nem kell pálcikát keresni a kitámasztáshoz. Szerintem a lépcs?shátu kivitel ideális családi autó,és mivel sokféle felszerleltségü létezik,szinte minden igényt ki tud elégiteni. A hátsó hid valóban a leg érzékenyebb pontja,azt rendben kell tartani.
Klubunk elérhetösége: peugeot306klub.hu
Ezen az oldalon további segitségek,érdekességek,és hasznos információk vannak a tipusrol,és klubtagokrol.

- Nekem sajnos a trafósor ment benne tönkre,ami azonnal tönkre tette a komputert is. A trafósor 30, a komputerjavitás 52 ezerbe került.
- A légzsák visszajelzöje pislogott,de csak az anyósülés alatti csatlakozót kellett széthúzni,majd újra összedugni,és megszünt a pislogás.
- Bal els? leng?karszilent és stabilizátor csere 92000km-nél,ez egyértelmüen a f?városi utak remek min?ségének a számlájára írható... Ugyanekkor vezérm? szíj, és feszit?görg? csere is. Ez így együtt 20 ezer forint volt.
- 97000km-nél hátsó fékbetétek+egy fékmunkahenger csere.
- Kipufogócső-foltozás,középtájt elrepedt. Ez 15 ezer forint volt.
- 1 db tompitott és 1 db helyzetjelző-izzó kiégett.
- 2 db kipufogódob és csövek cseréje. Ez 25 ezer forint volt.
- Első féktárcsák és betétek,valamint váltóolaj cseréje 105 ezer km-nél. Ez 20 ezer forint volt.
- Kuplungszett csere 26000Ft

Egy "Mi autónk" szervízben egy kedves ismer?s,nagyon lelkiismeretesen,és szemtelenül olcsón dolgozott nekem egy ideig. Most már Testvérem szervízeli ingyen,jelentős alkatrészár-kedvezménnyel.

A komputerszerel? neve: Kristok Tamás
(a márkaszerviz által kidobandónak min?sitett komputert javitotta meg)

Fenntartási költség (7) Évjárat 2000
Megbízhatóság (8) Vezetett km 42000
Szerviztapasztalat (10) Átlagfogyasztás 6.5 l
Előző autója? Trabant Következő autója? Mitshubishi Lancer,remélem
Verdikt (8.6/10)

Peugeot 306 1993 (1993 - 2001)

Ítéletek (151 db)

• Verdikt