Autók » Opel » Kadett (1979-1984)

Kadett 1.3

Mint egy h?séges kutya

Volt egy egyhármas D Kadettem is, háromajtós, világoszöld metál. Szerettem. Nagyon jólelk? gép volt, soha semmi baj nem volt vele. A legnagyobb hidegekben is pöccre indult. Hát, a menetteljesítményét nagyvonalúan "visszafogott"-nak mondanám. Az utastere kényelmes volt, semmi extra, de jól éreztem magam benne.
Miel?tt megvettem, át volt fújva az egész autó. Gyönyör? volt. A következ? tavaszra kiderült sajnos, hogy tipikus "eladásra" fényezés volt. De legalább fék sem volt rajta, négyb?l egy keréken volt némi (!) fékhatás, a többi hármon semmi. Pillanatok alatt rendbe lehetett szedni, röhejes pénzért. Általában is jellemz? volt, hogy fillérekbe került üzemeltetni az autót.
Ugyanakkor annak ellenére, hogy szinte semmilyen tör?dést nem kapott a mosáson kívül, nagyon megbízható autó volt. Egyszer?, mint egy faék, nincs benne semmi, ami elromolhatna. Ett?l jó. A legbonyolultabb elektronika benne az indexrelé:-) Soha nem kellett gondolkodnom, hogy elindul-e vajon.
Aztán egyszer megtörtem sajnos a bal elejét. Utána nem volt az igazi szegény többet. De sajnáltam, mikor elvitték, nagyon a szívemhez n?tt az öreg vas. Talán eddig ezt szerettem a legjobban az autóim közül. A mai napig szerettel gondolok rá. És nemrég felfedeztem, hogy most is használatban van. Ráadásul az eladás óta eltelt négy évben semmit nem romlott az állaga - hiába, ebben még volt anyag.

- Gyújtáskapcsoló érintkez?sor (400 Ft)
- Hátsóablakf?tés érintkez?sor (300 Ft)
- Hátsó kerékagycsapágyak (8000 Ft)
- Eldurrant vízcs? (800 Ft)
- Fékrendszer (nem tudom már)

Vidéki öreg szakember, már nem emlékszem

Fenntartási költség (10) Évjárat 1984
Előző autója? Lada 1200 Következő autója? Opel Vectra A 2.0i