Igénytelen flanc
Az előző Micra után az új is az lett. Nem ekkora felszereltséggel gondoltuk, de erre adtak értékelhető kedvezményt, amivel már jobban megérte, mintha marad egy Acenta. Persze készletről. Így most van egy üvegtetős, navigációs, kulcs nélküli, tempomatos, fény-, esőérzékelős, bluetooth, stb. kisautónk. Valóságban kellemes ez a felszereltség, de egy része tök felesleges, mivel második autó és nem ebben él az ember. A kulcs nélküli nyitás, indítás, az üvegtető azért sokat dob a benne eltöltött időn.
A beltér tetszetős, a kárpit szép, bár kőkemény minden, sőt néhol a szélek is kicsit kellemetlenül élesek. Azért jól lehet vele együtt élni. Ami elég gáz, ahogy a rádió szól. Inkább csak beszéd hallgatására alkalmas. És nem is lehet jobb minőségűt rendelni bele. Ebben az előd modell azért magasan jobb volt, pedig abban sem rejtettek el egy koncerttermet. Már gondolkodom, hogy legalább a hangszórókat ki kellene cserélni. Igaz én csak néha ülök benne, akkor meg hát ugye éppen beszélgetünk inkább.
A helykínálata azonban nagyon rendben van ehhez a mérethez. Elől hátul bőven el lehet férni, bár nem bírnám ki benne a kontinens átszelését, max. 2-300 km-ig szavatolt az ülés egyhuzamban. A csomagtartóba a babakocsi mellett még elfér ez meg az, szóval egész korrekt.
Az előző Micra 1,0-es volt. Azaz a szélvédő nem volt kitéve óriási légnyomásnak, de legalább takarékosan totyogott és hibátlanul. Ebben már 80 paci dühöng igaz csak 3 hengerben. Tény, hogy fürgébb (mérsékelten persze), de meglepő módon jobban is kell pörgetni. És ilyenkor van egy érdekes hangszíne, ami azért nem bántó. De megszokni sem tudom könnyen. Amúgy alapjáraton és haladáskor egész halk, és ekkora kisautóhoz végül is elég ez a ménes.
És ami a legértékelhetőbb, hogy nem kell hozzá egy bálázógép. Mérsékelten eszik, sőt inkább csak csipeget. Az eddigi átlag a kezdetektől 5,7.
- Eddig semmi.
| Szerviztapasztalat | (8) | Átlagfogyasztás | 5 l |
| Előző autója? | Micra Visia 1.0 | Következő autója? | – |
| Ennyire szerette | (9) | Megérte a pénzét? | igen |
| Verdikt | (8.9/10) | ||

Újra itt a Digó Limó, az egész estés, színes, szélesvásznú népítélet
Alfi
Örömteli sz#rbanyúlás