Probléma nélkül teszi a dolgát
Nagyon szerettem ezt a kocsit, csak sajnos egy opeles totálkárosra törte. Az 53 ezer km- alatt összesen annyi probléma volt vele, hogy egyszer kiégett az egyik fényszóróizzó.
Szerintem az 1.4-es motorhoz képest nem megy rosszul, csak eléggé pörgetve kell vezetni. Ha hirtelen gyorsítani kell, pl. el?zésnél, célszer? úgy intézni, hogy min. 3500-on vagy még följebb legyen a fordulatszám.
Autópályán simán lehet vele tartósan 160-170-es tempóban utazni még megpakolva is.
Elég kényelmesek az ülések, sosem voltak fárasztóak még a hosszú utak sem. Talán az ülések oldaltartásán lehetne kicsit javítani.
Talán fontos még, hogy meglep?en stabil (pl. Astrához képest) még egészen nagy sebességnél is. Ráadásul rosszabb utakon a hosszanti vájúkat is alig vette észre!
Fogyasztás: Nekem nem nagyon sikerült még benzines autóval 9 liter alatt járni, az Almera sem volt kivétel. Persze el?fordult, hogy hosszabb vidéki ide-oda mászkáláskor 6 liter körül evett, de Budapesten, rövid utakon a 9 liter volt a jellemz?.
- egyik fényszóróizzó
Nissan Gúla