Néha a japánban is csalódhat az ember, de csak apróságok
Nyár végén vettem az autót 32000-el pestről.Nehéz volt kifogni, magyarországi, törésmentes,első tulajos, 2009ig garanciás,fekete, narancs bőr, a legszebb. Leinfoztam az első tulajt, egy 40 körüli úré volt, külön embere ápolgatta a bőrt, esőbe ki se vitte, megnyugtatott. Én 23 éves vagyok, gondoltam nálam jobban nem nyomhatta neki, így megvettem. A neten egyébként millió cikk van a 3,5-es QV jelzésü nissan motorról, elnyühetetlen.
Pár száz km-t mentem vele, bejelentettem a nyíregyi szervízbe, mert nagyon keményen és fennt fogott a kuplung.
Hozzátartozik, h a nyíregyiek a szervízkönyvemet se akarták érvényesnek elismerni, én telefonáltam a pesti központba, h csináljanak valamit, ők küldetek le újat.
szóval szétkapták és azt mondták a váltó szar, megkérdezik, a központot, h kompletten cseréljék, v csak néhány alkatrészt. A kuplungtárcsa vason, a kinyomócsapágy szar, k szerkezet elégett, lendkerék kotyog, elégett. megijedtem, hisz az egy hete vásárolt autóm, aímire akkor a nyíregyiek azt mondták nincs garancia szétszedve állt,a javítási költség pedig kuplung(kb 700ezer) váltó (kb több mint egy millio az új) lett volna.
Na akkor telefonáltam a központba, leszóltak, h a garancia él, javítsák.Megnyugodtam egy napig. Másnap bemegyek monják, h a váltót megoldják de a kuplung kopóalkatrész 650 ezer kb a lendkerék és még vagy 100 ezer a többi cucc hozzá. mondtam az utóbbit állom, de az autó 2000 km-el azelőtt volt szervízen,a lendkereket nem fizetem ki.
Nem akarom húzni, több hetet állt bennt a kocsim, pestel leveleztem, emaileztem, telefonálgattam, nem akarták garanciába elfogadni. Ekkor írtam levelet a két Totalcaros félistennek, ők javasolták, h keressek egy szakértőt. Nyíregyházán a mentőállomás garázsmestere elvállalta. Telefonon elmondtam , h a kocsival semmi komoly gond lábon vittem, mégis mekkora gáz lett az egészből. Bement a nyíregyi szervízbe, elvitte a lendkereket, megszerezte az autó minden alkatrészének minden leírását és kis bizbasz nyutonmérőkkel bemért mindent a lendkeréken. Felhívott, azt mondta, ha a lendkerék, amiről azt mondták, h vasig kopott, olyannyira jó, hogy a gyári marások látszanak a felszínén,a váltó szerkezet pedig természetes, h elszineződik a hőtől, ergó- Tökéletesek!!
Ekkora kibaszást!!!!!!!!Át akartak verni a szalonba vagy mi?
Nem cirkuszoltam velük.Bementem megrendeltem a tárcsát.
Rá 2 napra Péntek reggel haladok nyíregyen a tokaji uton, édesapám akkor ért be nyíregyre és hívott, h szerinte az én kocsimat látta. Mondom lehetetlen, de megcsörgetem a szalont. Felveszi a SZERVÍZVEZETŐ, kérdezem mi van. Válasz:Jó hírem van du-án mehetek a kocsiért, MOST szerelik be a váltót. nyugtáztam, de nyíregyen nincs több ilyen gép,gondoltam elnézek arra. Ahogy fordulnék a szalonhoz, jön velem szembe a kocsim, azt hittem agyérgörcsöt kapok. Ketten kiszálltak és bementek a szalonba. Szerencséjük, h nem akartam cirkuszolni, de azt nem értem, ha szervízvezető miért hazudik telefonba, h szereilik a kocsimat, miközben ketten több mint 40 km-t mentek vele tesztelgetni!
Az én kocsimmal ne furikázzon senki, pláne nem két ember 40 km-t a tudtom nélkül, én kerestem meg az árát!!
Biztos,h szükséges a próbaut, de ennyi? és miért hazudik a telfonba, h szerelik?és miért nem hív fel, h kivihetik-e? na meg ez így egybe a lendkerekes behuzással, sok volt, fizettem és elhoztam az autót. kb egy hónapig jártam vissza mire meglett az új szervízkönyvem, mert cserélni kellett.Alig vártam, így átvihettem debrecenbe, ahol a felsorolt elektromos gondokat néztik át. Most ugy állunk, jobbos ülést kompletten cserélik, mert a termosztát beszart benne, bal oldali ablakmechanikát is cserálnek, és a fejegységet pestre küldték javításra. (Benne maradt 6 cd az egységbe, remélem meglesz...)
Az autó egyébként NAGYON JÓ,IMÁDOM egy percig se bánom, h megvettem. Nagyon szép, biztonságos, stabil, jól megy, jó fékek, hangja csodás. Kikapcsolni az elektronikát kicsit veszélyes, vagy inkább csak féltem, h odacsapom. Fogyasztás legtöbb 23 liter városban, legkevesebb 9 liter kinnt 120-al 6. ban tempomattal.
Bennt 13 alá, ha 2ezernél elváltogatok se lehet levinni,szerintem
Jahh és a futómű bolondbiztos, valóban félelemérzet feletti kanyartempókat lehet produkálni. Hihetetlen. Az inkább a gond, h kigyorsításnál, ha be van kapcsolva az esp sokat visszafogja és nem ugy gyorsul, ahogy egyébként kellene.De erre van az off gomb:-)
- váltó, kuplung, bal ablak, jobb ülésfütés, bose hifi cd-je, egyszer elment 5 percre minden biztonsági elektronika
Nyíregyháza Nissan
Debrecen Nissan
| Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2004 |
| Kényelem | (7) | Használati időtartam | 0 év |
| Teljesítmény | (8) | Km vásárláskor | 32000 |
| Megbízhatóság | (8) | Vezetett km | 8000 |
| Szerviztapasztalat | (5) | Átlagfogyasztás | 15 l |
| Előző autója? | Ibiza | Következő autója? | Ha nem lesz 600ftl a benzin, valami hasonló |
| Ennyire szerette | (10) | Megérte a pénzét? | igen |
| Verdikt | (7.6/10) | ||