Autók » Mercedes-Benz » 200-300 (1976-1985)

200-300 200D

Hálás és halhatatlan öregasszony

A nyolcvanas évek második felében volt egy német csajom, aki kb. másfél méter magas volt, és alig látszott ki a 123-asából. Így együtt szerettem beléjük, igaz 2002-ben csak az autó kellett már. Azóta is ilyet akartam és az utakon nem fogytak el, s?t. 260-ért vettem, túl sokat nem költöttem rá, a muszály az pl. csak az önindító volt, de azért rendbetettem a kasztnit (egy els? sárvéd?, ami szinte be sem fér az utastérbe, 6ezervalahány Ft!), a motor is kapott fincsi Koblenz gy?r?ket, szereti nagyon. A futóm? is meg lett igazítva, most nagyon jól rendben van. Az üzemanyagrendszert át kell még néznem, mert leveg?södik, de az ember úgyis keres valami izét, hogy egy kicsit babrálhassa, mert jól áttekinthet? a motor, meg minden.

A szerelem úgy t?nik, nem csak plátói volt, nem múlik. Még büszke is vagyok rá. Ha beállok apósomék új Peugeot 206-os mellé és lenézek az erkélyr?l, csuda jó érzés látni, hogy a fényezés még mindig csillog, jól néz ki a 215-ös gumival és hogy a 206-os lehet, hogy a csomagtartóban is elférne.

Vezetni nagyon szeretem, az új gy?r?kkel még a gyorsulás is elfogadható, a végsebesség hiányzik nagyon, mert pl. Bécsig csak nem 110-el kéne menni. De nem autópályán, hanem hangulatos mellékutakon igazi fíling, a térképr?l lemennék vele.

Nagyon szeretem, és még az esküv?i autónkként is simán megállta a helyét (jelzésérték?: egy fotón az ifjú pár összefonódó kezei közül az enyém az, amelyiknek a körmeinél vastagon áll a zöld polírozó cucc). Ja, és a rút zöld m?anyag bels?t simán átfestettem bézsre két nap alatt, nagyon elegáns is így!

- Önindító: egyszer?en szétkopott, de ezt akkor nem tudtam, ahogy az MB-nél sem tudták, mert lelkesen oda vittem az elején, viszont tizenegynéhányezerért kipucolták az üzemanyagrendszert.
- Hátsó féltengely gumiharang alól elfogyott a zsír, nagy kattogással, pont úton a Balcsira: 3 szerel? + vontatás (aszittük kardán), 4 nap, 50e Ft költség a 200 Ft-nyi zsír helyett...
- Vákumpumpa membrán kilukadt, de ez nem jelent?s tétel. Szóval kopó-fogyó alkatrészek kellhetnek.

Nagyon fontos, hogy a szerviz értsen hozzá: vannak nagyon jó specialistái - de az ember el?bb utóbb beletanul, oly egyszer? a vas! Szelepbeállítással már fél óra alatt végzek.

Fenntartási költség (10) Évjárat 1980
Teljesítmény (5) Km vásárláskor 362000
Előző autója? Következő autója? Még megvan. Ha cserélném, W123 kupé vagy W126!
Verdikt (7.7/10)

Mercedes-Benz 200-300 (W123) 1976-1985