Autók » Mazda » Mx-5 (1989-1998)

Mx-5 1.8 M-edition

Béka, béka, béka

Rengeteg élmény forrása ő, így már az sem zavar, hogy ráz, meg útálja a pesti utakat. Túl vagyok néhány autón (ford, lada, trabant, peugeot, civic, accord), de ez szerelem. Nincs mese. :) Azért a civic motorikusan jobb volt, de elsőkerekes.

Egy kedves ember összerugdosta a Nagydiófa utca és a bal hátsó sárvédő sarkán, máshol volt néhány kulcsnyom is szintén csupa jóindulatból, az egyik első sárvédőt a szakik nevükhöz híven összekókányolták, úgyhogy a teljes fényezés/elemek cseréje mellett döntöttem. Nem bántam meg, mostmár az előző gazdánál elszenvedett kress nyomai is eltűntek, szépek a hézagok elöl, ami az NA-knál elég ritka szitu. Rengeteg alkatrészt megrendeltem hozzá, ami kellett a felújításhoz, meg olyat is, ami nem. ;) Németországban lehet jó áron beszerezni akár gyári cuccokat, pl. kuplungszett 35e átszámítva, igazán nem lehet panasz az árakra sem. Persze a kuplungszett azóta is pihen, igazából nem is volt baja, csak olyan jó, bizsergető érzés volt megnyomni a "bestellen" gombot ;) Kapott egy K&N légszűrőt alu átkötőcsővel, mostmár gázon t-rex hangja van, jobban persze nem megy tőle. Pont, amire számítottam.

Az egyik legjobb vásár az OZ Superleggera volt a Yoko V102-kel karöltve, ajánlom figyelmébe mindenkinek a "tömegek rugózzatok" cikket. ;) Mivel minkettő könnyű, az utazás lényegesen ülep-kímélőbb lett, jobban is fordul, bár driftre a gumi nem alkalmas. Arra jobb vmi, ami hajlandó elengedni az aszfaltot, mondjuk GoodYear F1... Upsz, miket beszélek. ;)

Egy baja azért van, nehezen fordul rá a kocsibehajtóra, és nem a fordulókör miatt. Na, csak még kinézek a reptérre, meg utánna talán még lehet tomára, meg ha már belekezdtünk, akkor... Nincs kedv kiszállni. ;)

Alapvetően mentes a "kabrióirígységtől", valahogy túlmutat a levágott tetők kivagyiságán, mindenki örül neki. Beengednek, integetnek, kissrácok az orrukat-kezüket tapasztják a mekdönci ablakára (persze ilyenkor jár nekik a bukólámpa pislogtatás), egyszóval nem kellemetlen vele megjelenni sem.

Érzésem szerint bármi fog történni a jövőben, ettől a darabtól nem szívesen válnék meg, nem szándékozom újabbra sem cserélni, csak mellé vennék valamit.

Időnként frissítek majd, mert egy ilyen remek autót/szórakozást propagálni kell ;) Addig is: http://gram.miata.hu

- Sosem romlik el, csak a hülye gazdája szedi-szedeti szét, meg össze. Automata volt, kézi váltósra át lett alakítva:
- http://www.miata.hu/index.php?s=gal_gram_at2mt
- Telifényt is kapott:
- http://gram.miata.hu/photos/category.php?id=12
- Az egyik kép sarkában feltűnő pözsó csak a véletlen műve, céges, ingyen vagy annál olcsóbban... ;)

Ale Bt.
XXIII. Töretlen u. 8

Cyklon (lakat-fény)

Fenntartási költség (10) Évjárat 1996
Előző autója? Accord Következő autója? Ez marad, max mellé vmi családi...
Verdikt (8.6/10)

Mazda Mx-5 1989