Feleségem gokartja
Mielőtt bárki autót venne, okvetlenül menjen el egy tesztvezetésre, nálunk is igy kezdődött, a tesztvezetés után pedig nem volt kérdés milyen autót is akarunk. Hihetetlen milyen jó kis autót hozott össze ezzel a kis gokarttal a Mazda, tényleg mindene a mozgás, nagyon szépen fürgén reagál mindenre, nagyon direkt a kormányzás, preciz pontos a váltó, a futómű MX5 géneket örökölt a kis 1350-es VVTi motor könnyedén és kellemesen mozgatja a 950kg kasztnit, dinamikus és meglepően nyomatékos, 3-4ben is szépen megindul, nem kell agyonpörgetni visszakapcsolgatni, szépen megold mindent, de szereti ha pörgetik is, hangja morgós lesz és szépen vidáman szedi a lábát. Persze nem M3csl vagy Wrx Sti, de adottságaihoz képest jobban mozog mint ahogy azt várná az ember. Kanyarokban a gyári gumikkal sem volt gond, de 195/45R16 Eagle F1 gumikkal hihetetlen mire képes a könnyü önsúly az okos futómű és a gokartos kormányzás. Meg sem lehet csúsztatni, csak tapad és tapad. Összeszerelés minősége kiváló, nagyobb sebességnél sem kell ordibálni a kocsiban. Beltérben eleinte szokatlanok voltak a műanyag elemek, de egyáltalán nem zavaróak. Mindent összefoglalva, nagyon kellemes autó a Mazda 2, mindenkinek ajánlom a tesztvezetést, nagyon meggyőző a konkurenseihez képest igaz drágább, de nem is tucatautónak készült.
- Egyenlöre semmi, remélem igy is marad, elvégre japán, kötelezö szervizen kivül remélhetőleg máskor nem fog szerelőt látni.
| Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2008 |
| Kényelem | (8) | Használati időtartam | 0 év |