Autók » Maruti » 800 Dx

8 Maruti 800 Dx

40 lovas driftwagen

Négy éve vettem a kicsikét és azóta is boldogan használom. A lesúlyosabb problémája a hengerfejtömítés átégése volt az els? hétvégén. Mondjuk ez annak tudható be hogy egy id?s bácsitól vettem az autót akinek a szeme fénye volt, és csak boltba járt vele és nem ment vele 70-nél többel. Na én els? hétvégén átégettem a hengerfejtömítést 38 fokban. Sietni kellett:)) A váltója japánosan tökéletes, bár csak 4 sebességes ami azt jelenti hogy országúton 110t?l márt nehezebb kommunikálni benne. Bár ha meglát egy emelked?t akkor máris 3.ban van szegényke mert csak a 70-et tartja felfele, mondjuk Cseszneknél. (VW Sahran 1.9 pdtdi lakókocsival el?zött meg:)))
A motor már fent leírt problémáján kívül azóta tökéltes, buliból is haza tudunk vele jönni 6an 30centi hóban ha van rajta téligumi, persze csak elöl. És ekkor is csak 6-ot evett.Érdekes hogy hátul nagyobb hely van benne mint a Swiftben, bár,hozzá kell tenni a Marutinak meg csomagtartója nincs. Ha hideg van nem árt ha 5 percig a parkolóban állva melegítjük a motort, mert kézi szivatós, és ha egyb?l indítás után elindulunk akkor ha nem pörgetem akkor olyan vagyok mint a kecske annyira ugrál, ha meg pörgetem az meg nem jó ugye. Meg a f?tés miatt is, mert nem a túlmeleged?s fajtából van, és mehetek vele kb 10km-t mire a langyos leveg? el?bújik a m?szerfalból. Ha ezt betartjuk és az évi 2-3 olajcserét akkor egy nagyon jó kis megbízható autó lesz, ami keveset eszik és mindig átmegy a zöldkártyán, még akkoris ha a havas napok 90%-át a likócsi gokartpályán tölti állatkodással. Nagyon szeretem mert az els? autóm!(Bár hamarosan megválok t?le, és egy E30 320i-t szertnék)

- -hengerfejtömítés
- -megszakitó
- -els? lámpa
- -féltengely(bár az azóta kopog mióta megvettem)

Gy?rben egy ismer?s szerel?höz.

Fenntartási költség (9) Évjárat 1991
Megbízhatóság (8) Vezetett km 20000
Előző autója? Következő autója? BMW E30 320i
Verdikt (7.5/10)

Maruti 800 Dx (1984 - 2005)