Valósággá vált álom
Amikor először hallottam róla, fintorogtam, hogy ilyen is csak a mesében van. Tartottam tőle, hogy milyen szervízigénye lesz, meg hogy mennyibe fog kerülni, ha elromlik rajta valami. Aztán annyi jót olvastam róla, hogy utánajártam. Megérte.
A leghihetetlenebb a fogyasztása. Papíron 8,1-et eszik, aminek a közelébe sem tudtam jutni (11-12 l, ami ahhoz képest, hogy a 3,0i X5-ös lopakodó üzemmódban, sem ment 18 l alá, elég jó érték). Szépen lassan rájöttem, hogy amíg ki nem élvezkedem magam a 7,6-os gyorsulással és a 200-as tempónál is változatlanul tapasztalható síri csönddel, esélyem sem lesz elérni a gyári értéket. Illetve a fedélzeti számítógépnek is meg kellett tanulnia a vezetési stílusomat. Most, hogy egy kicsit hozzászoktunk egymáshoz dinamikus autózással könnyedén lehet hozni a 8,5-ös átlagot.
A fenntartási költség nem több egy alsó közép kategóriás autóénál, sőt... A generátorok miatt nem kopnak a fékek, a különböző ékszíjak, szűrök stb.
Összeségében, tényleg egy álom az egész autó. Teljesítményben és kényelemben nem hogy könnyedén felveszi a versenyt bármelyik európai konkurenssel, de minőségben és technológiában fényévekkel előttük jár.
- Semmi, de szerintem nem is fog.
Lexus márkaszervíz
| Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2006 |