A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet!

Autók » Lexus » Ls (2007)

Ls 460 President

Kellemes, de még nem az igazi!

A külső egész jól sikerült, a lámpa kicsit S merci koppintás, de belefér. A hűtőrács szép lett, az oldalforma is jó, a hátulja kicsit sematikus lett, de ezzel nincs semmi bajom. Egyszerűen szép a külseje, valóban nem az, amit a fiam ki fog rakni a szobája falára, inkább egy szolidan szép autó.
Motorválaszték 0, mint minden japán autóban, ez a motor nekem megmondom személy szerint nem tetszik. 380 lóerő, V8as, nagyon szép és jó, de nekem nagyon nem jön be. Nagyon sokat fogyaszt, nyomatékgörbéje pocsék, viszont azért érezni a rengeteg lóerőt. Tehát tud ez menni. Viszont 380lóerő baromira fölösleges. 230 lenne az ideális, mert egy ekkora bálnával úgyse fogok gyorsulásra járni. Gyorsulni akarnék vennék egy corrado-t, vagy egy kettes golfba beleraknék egy 1.9pdtdi passatmotort aztán szevasz. A motorral ezek a problémáim: túlmotorizált, a nyomatékgörbéje nem a legjobb, nagyon sokat fogyaszt, és nincs választék.
Egy LS dízelben 230 lóval lenne a tökéletes (motorilag).
Kényelmileg perfekt, nagyon kényelmes minden baromi jó, kiváló anyagok, jó design... csak áradozni tudok. Lenyűgőző.
Ami viszont ront a kényelmen az az érintőképernyős monitor. FÖLÖSLEGES SZNOB MARHASÁG. Gyakran kell tisztítani és vezetés közben nem lehet kezelni. És drága. Jobban szeretem a hagyományos tekergetős/gombos változatot, mert azt vezetés közbe ki tudom tapogatni (fölülről második gomb; hangerő....) de ezt nem, figyelnem kell a monitort, + még idő is amíg betölt. Kicsit balesetveszélyes is. Ez ront a komforton kicsit.
Úttartása jó, elég erős de rugalmas bálna, nem hozza egy A8 vezetési élményét, de ettől még egész jól elvezethető. Kicsit robotos ez is, de ez a nekem való.
Majd még folytatom, egyenlőre az LS egy szimpatikus autónak tűnik, de még sok benne a hiba. Az árát megérte mert nem rossz autó, ugyanakkor nem érte meg, mert kezdem úgy érezni jobban jártam volna más márkával.

- A computer hibát jelzett, szervizhez fordultam, nem tudták mit kell csinálni. Úgy hagyták, mert az autó még működött. A hibajelzés azóta nem volt.
- Szervóolaj elfolyt, valami tömítőhiba miatt.
- Még garanciás.

Reálszisztéma Lexus
Ami vicces volt, hogy az egyik kollega azt hitte, hogy IS, és elég szépen elmagyarázta mi hogyvan, aztán szóltam neki, hogy "szerintem" LS-t vettem:)
Amúgy az látszik, hogy az LS még új, néha elég tanácstalanok.

Szerintem a Bécsi Lexusszervizet is majd megnézem.

Fenntartási költség (3) Évjárat 2007
Szerviztapasztalat (5) Átlagfogyasztás 17.5 l