3.9 V8 EFI Hotwire
Nagyon szeretem, nagyon jó autó. Kényelmes, er?s, nagy. Méreteihez képest megdöbbent?en jól mozog terepen. Erdei fák között is jól man?verezhet?. Nagyon jól el van taláva a tengelytávja. A futóm?, terepjáróban el?ször a Range Rover-nél alkalmazott tekercsrugók miatt nagy sokat tud mozogni, utánanyúlni a talajnak. Természetesen a nagy súlyára és hátsó kinyúlására figyelni kell. A hátsó kinyúlása kicsit nagy az autónak ez az egyetlen hátránya terepen, de szerencsére az igen massziv vonóhorog kell?en véd, szóval jól birja az odacsapkodást. A 3900 ccm-es V8-as motor 180 lóval és 300 nm nyomatékkal mozgatja a 2 tonna feletti súlyt. Pont elég bele ez a motor nem egy rakéta, de nem is lassú. A motor ereje egy 4 fokozatú ZF autómata váltón keresztül jut, az állandóan meghajott 4 kerék, felé, ami természetesen felezhet?. A központi differenciált egy viszkokuplunkgos Borg-Warner szerkezet zárja 100%-osan ha a kardántengelyek fordulatszáma a kelleténél jobban eltér egymástól. Mivel az autó 2 tonna, állandó összekerékhajtású és autómataváltós is, nem a gazdaságosság bajnoka. Fogyasztása: város 20 L, országút 90 13 L, autópálya 110-130 16L Mivel igy finanszirozhatalan az étvágya ezért beszereltettem egy Landirenzo Omegas hengerenkénti gázbefecskendez? rendszert, kiválóan m?ködik a fogyaszás gázból: város 22 L, országút 90 15 L, autópálya 110-130 20L, igy már számomra elviselhet?. A kopó alkatrészek nem drágák hozzá: olajsz?r? 1200, leveg?sz?r? 2400, mivel a motor 60-as évek fejlesztése jó bele a 1000 Ft-os olaj is a lényeg, hogy rendszeresen kb 6.000 km-enként cserélve legyen. Hogy javitsam a terepjáróképességét az autónak, megemeltem 5cm-vel és ProComp ES9000-es gátlókat kapott, eltávoltódott a kanyarstabilizátor, hogy a hidak mégjobban tudjanak mozogni. A gázüzem miatt kapott egy er?sebb gyújtótrafót és Magnecor által versenyautókhoz gyártott gyújtáskábeleket. Elégedett vagyok vele, kényemes autó, de ha mindenen átmegy.
- Katalizátor darabokra tört (fogalmam sincs hogyan) 27.000.-
| Kényelem | (9) | Használati időtartam | 2 év |
| Teljesítmény | (7) | Km vásárláskor | 190000 |
| Megbízhatóság | (7) | Vezetett km | 40000 |
| Szerviztapasztalat | (7) | Átlagfogyasztás | 16 l |
| Előző autója? | L200 kocka | Következő autója? | Range Rover only, de igazából nem kell másik ez jó. |
| Ennyire szerette | (9) | Megérte a pénzét? | igen |
| Verdikt | (7.6/10) | ||