A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet!

Autók » Kia » Picanto (2003-2010)

Picanto 1.0 LX Cool

Kék városi villám :)

A gyengeségekrôl általánosságban írok, mert alapvetôen arra vettük, amire használjuk, és ebbôl a szempontból maximálisan hozza az elvárásainkat: városi második autónak kit?nô. Ha nem is harmatgyenge, de nem az a harapós jószág. A bal ablaktekerô a kezemben maradt már. A gyári kereke téli-nyári, tehát a hiedelem (és a tesztek) szerint semmikor nem ideális. Eddig semmi gond nem volt vele, csúszós úton is - pedig próbálgattam :-) tartotta az irányt. Egyébként ez a másik gyengesége: kanyarban kitolja az orrát, kell figyelni az optimális kanyartempóra. Csomagtartója pici, de ezt tudtuk elôre. Az üléseket elôre hajtva viszont bámulatos növekedést mutat a csomagtér három, és négy utassal is (osztottak az ülések).

Pörgetve szépen halad, és a váltója is kit?nô. Három, teljes érték? ülése van hátul, hárompontos övekkel, (állatható) fejtámlákkal. Alapvetôen második autó, de öt ember számára (ha nem kell sok csomagot vinni) ideális autó, még autópályán is bírja a hosszú szakaszos 120-130-at. Alapos válogatáson esett túl ô is a kategória társaival: Matiz, Panda (nnna, rajta még sokáig gondolkodtunk), Twingo (róla hamar lemondtam, pedig csini béka), és Get a Hyundaitól.
Minden szempontból gyôzôtt a Picanto, mint menet közben kiderült, bizony, a nemzetközi sajtó is kilenc tesztbôl ôt hozta ki nyolcban gyôztesként.

- Semmi még nem történt. Igaz, még csak pár ezer kilométer van mögöttünk az autóval, és második autónak vásároltuk. A baloldali ablaktekerô kar maradt a kezünkben, ez a feleségemmel, és velem is elôfordult. Visszapattintottam, de ezt fogom jelezni a szervizben.

10-est kapott a szerviz eddigi szereplése, mert telefonon eddig mindent elintéztek, utánunk szóltak, és értesítettek egy apró csavar miatti gyári visszahívásról, amit majd az elsô kötelezônél fogunk megejteni.

Fenntartási költség (10) Évjárat 2005
Előző autója? 9000 Következő autója? Fiat Doblo, vagy Renault Master 7 üléssel, családi autóként
Verdikt (9.6/10)

Kia Picanto 2003 (2003)