Autók » Kia » Magentis (2005)

Magentis 2.0 CRDI

Kényelmes, megbízható utazóautó

Középkategóriás sedanban gondolkoztam, az ezt megelőző több 5 ajtós után. Skoda Superb, VW Jetta, Ford Mondeo, Citroen C5, Toyota Avensis tipusuk jöttek számitásba, mikor véletlenül megláttam egy ismeretlen típust, egy elegáns fekete Magentist. Első látásra megtetszett. Addig nem hallottam róla, hát utánakerestem. Létezett 2.0 144 LE benzines, de az a tesztek alapján sokat fogyaszt és a 2.0 diesel, részecskeszürővel, mely 140 LE. Felszereltsége, biztonsági szempontból is pazar,(oldal és függöny légzsákok, ASR, ESP) kényelme, tágassága szintén. Mikor a teljesen hátratolt vezetőülés mögé beültem nagyon elcsodálkoztam, hogy mekkora hely van. Az ára pedig az emlitett modellekénél 2M-val kevesebb volt. Azzal tisztában voltam és vagyok, hogy a presztizse 0, értékvesztése brutális, mondhatni eladhatatlan, mert nem ismerik és KIA felirat van rajta. De már jöttek oda azt gondolva, hogy "azt hittem egy Lexus." Annak ajánlom, aki hosszabb távra tervez autót venni és nem zavarja az embléma. Nem fog csalódni!!
Vezetni nagyon jó érzés, zaj nincs, gyorsulás, dinamika kiváló, úthiba elnyelő képesség szintén. A hatsebességes váltó japános precizitással kattan be a fokozatokba. Autópályás fogyasztása 7l volt, mikor még nem volt közigazgatási birság, azóta 6-6,5 liter. 30000 Ft-om bánja. Ajtóinak csukódása a Toyota Avensishez hasonlitható. Egy kifogásom azért van, mégpedig az első ülések ülőlapja kicsit rövid. Erre figyelhettek volna, mert a hely bőven megengedi. De Horvátországig sem fáradtam el, bár a felsorolt típusok ebben jobbak.Csak a kötelező szervizen voltam eddig, olajon és szürökön kívül mást nem kellett cserélni. Semmi idegesítő zaj, percegés, kopogás, ami elő szokott fordulni különböző típusoknál. 37 éve vezetek, ez a 22. autóm, de ennyire precizen összerakott, problémamentes szerkezet még egyik sem volt. Remélem így is marad sokáig!

- Semmi hibája nem volt.

Univer Kft. Miskolc