Autók » Kia » Magentis (2001-2005)

Magentis 2.0 LX

kívülről amcsi, belülről japcsi

2 literes Magentisről még nem írt senki. Noss, én lassan egy éve vagyok gazdája egy ilyennek. Vagy 2 hónapot szöszmötöltem el a kereséssel. 3-4 éves, nagy és kényelmes családi autót kerestem, kényelemhez és extrákhoz szokva. Francia és olasz autók ki lettek zárva, japánokból pedig 3-4 misi között volt az ínyemre való. Ugyan Skoda, VW szóba került, de aztán győzött az egyediség és különcködés. Sosem szerettem az olyan autókat, amelyekből naponta 10-et is látok. Koreaim már volt pár éve, azt is nagyon szerettem. Lényegében ennek a modellnek az elődje a Kia Clarus volt, amelyből szintén nem sok szaladgál. Azzal is elégedett voltam. A vásárlás előtt azért igyekeztem alaposan kiveséztem a típust, internetről igyekeztem az összes véleményt, tapasztalatot kigyűjteni. Az olyanokkal véleményekkel nem foglalkoztam, amelyek a márka presztizsére vonatkoztak. Azt eddig is tudtam, hogy eladni nehezen lehet, értékét nem tartja jól. Viszont, éppen ezért a versenytárs japánokhoz képest lényegesen olcsóbban lehet megvenni. És el kell mondanom, hogy mind minőségben, megbízhatóságban, külsőségekben és komfortban ugyanazt nyújtja, mint a kategória riválisai! Ha hosszútávban gondolkodsz, mindenképpen javaslok egy sérülésmentes, kevés kilómétert futott, 2 literes Magentis megvásárlását. Elégedett leszel! A kocsi országúton és nem gyötörve, átlagosan 8 litert fogyaszt. Télen, illetve városban 10 liter körül. Ezt egyáltalán nem gondolom soknak.

- semmi

olajcsere szűrővel, fékbetétcsere (akárki akárhol)

Fenntartási költség (7) Évjárat 2003
Előző autója? lybra 2.0 SW Következő autója? Sorrento?
Verdikt (6.9/10)

Kia Magentis 2001 (2001 - 2005)