A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Honda » Jazz (2008)

Jazz 1.2 Trend Plus 

Az ítélet értékelése
5,0(1 db)

A mi Jazzynk

Szöveges ítélet

Először is azzal kezdeném, hogy mivel az autót az ítélet írása előtt 5 nappal vettük, talán azt gondoljátok hogy elfogult vagyok. (Ahogy az ítéletírás menüpontja is kezdődik) DE! A korábbi Jazz-ről írt több mint 190 ítélet alapján szerintem ez nem mondható el.

Az egész ott kezdődött, hogy szerettük volna lecserélni a Twingo-t, amit nagyon szerettünk(Népítélet: Szürkeegér), de szerettünk volna egy nagyobb és új autót. Sokat gondolkodtunk, rengeteg autót megnéztünk, többet ki is próbáltunk, mondhatni minden autót tetszett valamiért. DE! Amikor először megláttam élőben a Jazz-t és beleültem, valahogy éreztem, hogy ez kell nekem. Aztán megmutattam a páromnak és sima volt az út a megvásárláshoz.

A Jazz-t Jászberényben vettük. Itt találkoztunk a legnormálisabb, legszimpatikusabb és legjobb értékesítővel Bobák Zsolttal. A Jazz-t 1.2-es motorral választottuk, úgy gondoltuk nekünk elég a felszereltsége és ez így is van. Még így is az egyik legjobb ár/érték arányt képviselő autó a kategóriájában. Ha más hasonló méretű és felszereltségű autót szeretnél, akkor többe fog kerülni,(hasonló felszereltséggel) mint a Honda. (Több márkát is összehasonlítottam: Toyota Yaris, Ford Fiesta, Renault Clio, Opel Corsa, Seat Ibiza, stb.)

Az átvétel után érdekes volt már az a pár kilométer amit megtettünk. Mintha mindig is ezt az autót vezettem volna. Nagyon kényelmesek az ülések, a kormány minden irányban állítható és így megtalálható a tökéletes vezetési pozíció. Az anyagok jók, tetszenek a műszerfal különböző színei, mind a műanyagok színe, valamint a kijelzőké is. A mutatók narancssárgán világítanak, az információs rész és a rádió szürkés-kéken világít. Szerintünk nagyon szép. Jó az ülések kidolgozása és kényelme. A Jazz első 1000 km-ét szinte végig autópályán tettük meg. Gond nélkül vette a távot, csendes volt belülről az autó.
Jópofa dolog a fordulatszám mérő mellett az UP és DOWN felirat. A két szó felett és alatt világít egy zöld háromszög és az ideális fogyasztáshoz mutatja, hogy mikor válts fel és le. (Bár az érdekes volt, hogy emelkedőn 120 km/h-nál mutatja, hogy váltsak vissza. Mivel még szinte 0 km/h-s autó, ezt nem mertem megtenni.)
Az első tankolás után az átlagfogyasztás volt 4.5 liter, de autópályán ez felkúszott 6.5-ig. A pontos átlagfogyasztásról még nem tudok mit írni, mert mint mondtam autópályán futotta az első km-eit. Ezért nem is töltöm ki az átlagfogyasztást. (Tartós használatot követően ismét írok.)
A csomagtartó variálása nagyszerű. Felhajtott ülésekkel is van hely a csomagtartóban. Nagy bőrönd, mellette utazó táska keresztben, laptoptáska, egy-két apróság és még így is volt hely bőven.

Ami először érdekes volt:
-Mivel nekünk az alapváltozat van a manuális klímával, ezért a tekerőgombok kiemelkednek a műszerfalból. Erre viszont figyelni kell, mert a váltó közel van hozzá és amíg meg nem szoktuk a helyét addig beleütközött a kezünk.
- A kalaptartó egy része érdekesen van megoldva, patentos módszerrel. Először fura volt, de különösebben nem zavar.

Visszatértem és folytatom az autó "imádatát".
A Népitélet megírása óta mentünk már pár km-t, ezért írok.

A váltó: hihetetlenül precíz. Ha ügyesen váltasz a melletted ülő csak onnan veszi észre a sebességváltást, hogy a jobb kezed mozgott. Tényleg nagyon jó a váltó.

Fogyasztás: Munkahelyemre és haza 22 km-t teszek meg, néha bemegyünk Budapestre, így 5.4-5.6 liter a fogyasztás, autópályán 6.2-6.5 liter. A számítógép szerint a komplett átlagfogyasztás 5.9 liter. Ebben van autópálya és munkába járás is.

Ha a csomagtartó alját felhajtod, rengeteg apró dolgot el tudsz helyezni (térkép, elemlámpa, láthatósági mellény és még sorolhatnám). Szóval a két kesztyűtartót nem kell megtölteni mindennel, csak a legszükségesebbekkel. Nekem ez nagyon tetszik.

A hátsó LED-es lámpák szépen világítanak. Sötétben szoktam nézni a belső visszapillantó tükörbe és ha a fékre lépek látom a mögöttem álló autós arcát, olyan erővel világít.

A kormányon lévő kezelőgombok kezelése hihetetlen. Olyan finoman működnek, hogy azt nem lehet igazából leírni. A kezedet le sem kell venni a kormányról, minden audió funkciót lehet irányítani róla.

Az autót még nem mertem meghajtani, inkább figyelek a fogyasztásra.

Továbbra is imádom és imádni fogom az autót a párommal együtt.

Módosítás:
A fogyasztás egyre jobban alakul. Ha nem hajtod meg, akkor kihozható a 4,8 és 5,2 liter közötti fogyasztás. Olaszország oda-vissza: 5,3 liter (minden sebességhatárt betartva).

Hibalista

- Eddig még semmi!!!

Ide hordtam szervizbe

Honda Fedor A szervizzel meg voltunk elégedve. A kötelező dolgokat cserélték csak ki és az tetszett a szervizben, hogy végig ott lehettünk és végig nézhettük az olajcserét, pollen és légszűrő cserét is. Így nem volt "kamuszerviz" (hallottam már rossz tapasztalatokat más márkákról, szervizelésekről), mindent előttünk oldottak meg.

Értékelése: 9

Fenntartási költség (7) Évjárat 2009
Kényelem (10) Használati időtartam 0 év
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 0
Megbízhatóság (10) Vezetett km 16500
Szerviztapasztalat (7) Átlagfogyasztás 6 l
Előző autója? Twingo Következő autója? ?
Ennyire szerette (9) Megérte a pénzét? nem
Verdikt (7.5/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Honda Jazz 2008 (2008 - 2014)

További ítéletek (31 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)