A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet!

Autók » Ford » Mondeo (1993-2000)

Mondeo ST200

A nyugodt er? :)

Imádom. Fenntartási költségre csak azért adtam 7-est mert tartos 200-nal 12 litert fogyaszt, felette pedig ki tudja... A félb?r Recaro ?lésekt?l pedig már akkor is mosolyra nyilik a szám, ha még be sem indítottam a motort. Az alkatrész jóval olcsobb hozzá, mint a Mazdához, igaz még nem volt rá szükség.
A kényelmet is visszavettem 9-esre, mert igaz, hogy az én izlesemnek tökéletesen megfelel, de ha valaki francia autóból ülne át, az gyorsan felejtse el. Gyaníthatóan visítva menekülne ebb?l az autóból, mert igen kemény a futóm?ve. Garantaltan lerázza a vesekövet. Budapesten ebb?l adódóan szinte használhatatlan. Mikor Pesten közlekedek vele, akkor el?re eltervezem, hogy merre menjek, ahol kevés a kátyu és nincsenek macskakövek.
A következ? dolgokat furcsállom:
- nem lehet teljesen leállítani a ventillátort
- nem lehet kikapcsolni az ABS-t, ami mondjuk akkor nagyon kellemes ha havas uton fékezéskor ezerrel száguld az ember tovább. A kézifék esetleg segithet valamit ilyenkor.
A biztosítók nagyon nem szeretik a 30 év alatti férfit V6-os motorral. A kötelez? meg csak-csak elmegy, de a legkedvez?bb casco havi 33000. Az, hogy soha nem voltam sem szenved?je, sem okozója semmilyen balesetnek sem, az senkit nem érdekel. De ez mondjuk nem az autó hibája...

- A központizár néha gondol egyet és kizár a kocsiból. Ja és egyszer kiégett egy izzó elöl. A könyv szerint KI KELL SZEDNI HOZZÁ AZ EGÉSZ LÁMPÁT! Mondjuk meg lehet enélkül is oldani, de nem árt ha az ember legalább egy n?gyógyász kéztechnikájával bír.

Fenntartási költség (7) Évjárat 2000
Megbízhatóság (10) Vezetett km 20000