Autók » Fiat » Panda (1980-2003)

Panda 750 Fire

Megbízható LEGO

Szerettem és szeretni is fogom. Ilyen verdát még nem láttam.
Ugyebár benne van már 225 eKm a motornak a gyújtáselosztón kívül semmi baja nem volt. A kopó alkatrészeket meg minden autón cserélni kell, de nem mind1 mennyiért.
Ami a király volt az a biztosítás (új autósok figyelmébe ajánlom) B3 ban 35 eFt / év.
Soha nem hagyott cserben, terepen autópályán mindegy volt neki hol megyünk, mindig hozta a maximumot. 120 km/h : kissé hangos de megy. Városban ugrik, ha kell.
Kicseréltem én is az üléseket, mert a hawaii-feelinges leng?ágyas kitaláció valahogy nem jött be. Egy SEAT ból kerültek bele ülések így már kényelmessé vált elöl, hátul... hát én ritkán ültem hátul ;-)
Frankfurtban is voltam vele. legalább 3x. jó volt nézni a meglep?dött fejeket. :D

- gyújtáselosztó - hülyék ezek a mérnökök, hogy lehet ilyen helyre csúszócsapágyat használni, az a szerencsétlen elosztó pörög pár ezret percenként és egy kis kilicsszerkezet kikopott benne és elnyítra a csapot, melyen helyet kapott. Adtam is a pofájának. Fogtam egy 5 ös csavart (rozsdamentes) befogtam a fúrógépbe, reszel?t vettem el? és elkezdtem a mesterm?vet. Sikerült után 80 eKmt csináltam vele :D ( a csavar ingyen volt ;-) )
- kerékcsapágyak - hát nem tudom volt-e valaha cserélve, er?sen kotyogott úgyhogy nem volt mese azóta semmi baja. mind a 4 kellett persze nem 1xre kb 10e / db
- lengéscsillapító - öö ezeket a kátyúk kivégezték .. megvettem kicseréltem 4 db x 10 eFt a cserét szintén magam csináltam.
- relé - kissé melegszik a gyújtásrelé a terhelést?l, melyet néha ki kell cserélni. Amikor ez tönkremegy az autó értelemszer?en "otthagy"na de kisindián leleményes szétszedtem és papírral kitámasztottam ameddig meg nem vettem a következ?t. :)
- ablaktörl? vízpumpa - ha beáll beáll, nincs mese megpróbáltam megjavítani, de nem ment megcseréltem az els?t a hátsóval és ennyi hátul nincs, de általában nem érdekel mi zajlik mögöttem.

Laci bá´ - persze csak néha, mert állandóan káromkodott, hogy minden olyan pici, hogy hozzáférni sem lehet :)

Fenntartási költség (10) Évjárat 1989
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 112000