Lucifer, a fényhozó
Egy mazda rx8 után sikerült ebbe beleülnöm. Szóba jött még mellette a 3-as kupé, abból is a 335d vagy a 335i. ezekből viszont akkoriban még nem volt összkerékhajtású modell, ráadásul - persze ez szubjektív - a BMW belseje és főleg a műszerfala botrányos. De most komolyan, mégis hogyan néz ki? Réges régen volt egy Mégane II-esem, annak is bőven szebb volta műszerfala. Szóval a belső és a négykerékhajtás (meg a LEDlámpa) miatt döntöttem az A5 mellett. Az autó elég jól felszerelt, szinte minden van benne, már követni sem tudom. Nagyon jól megy a drága, talán annyi a "hibája", hogy az 1-es és a 2-es elég hamar kipörög és váltani kell. Fogyasztása igen baráti, 8 és 10,5 között kajál, de ez utóbbi tényleg csak városi forgalommal érhető el és hegyi utakkal. A kasztni gyönyörű, megszokták nézni az emberek, van, hogy kis "Fanclub" alakul körülötte. Szerintem ez köszönhető a színének is, az új Octavia RS kékjét kapta. Igen feltűnő vele.
Megbízhatóság: nekem ilyen auóm még nem volt, hogy fél év alatt semmi baja sincs. Remélem így is marad. Ebből a szempontból igen komoly előrelépés az rx8-hoz képest, amivel majdnem, hogy többet jártam szervízbe, mint korábban a Renault-val. De ez egy másik történet.
Végül, hogy megérte-e. Határozott igen a válasz. Talán azt mondhatnám, hogy ez az autó tökéletes. Gyönyörű, gyors, megbízható és keveset fogyaszt. Ha hajlandó vagy egy lakáshitelnyit (ezt a kollégáim mondták közben persze sugárzott belőlük a jóindulat) áldozni egy autóra és szereted a különleges dolgokat, szeretsz kitűnni a tömegből és tisztában vagy vele, hogy miért tartasz ott, hogy megengedhetsz magadnak egy ilyen járgányt, akkor érdemes belevágni.
egyet nem értek: az rx8-asok mindig köszöntek egymásnak, mint a motorosok, kivételes volt, ha valaki nem villogott vissza. Na ez az A5 tulajoknál nincs így. Ha valaki köszön, illik visszaköszönni, mert attól még nem leszel felsőbbrendű, mert Audid van...
- Érdekes módon még semmi :)
| Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2007 |
| Kényelem | (10) | Használati időtartam | 1 év |
| Teljesítmény | (9) | Km vásárláskor | 10000 |
| Megbízhatóság | (10) | Vezetett km | 14000 |
| Szerviztapasztalat | (8) | Átlagfogyasztás | 10 l |
| Előző autója? | mazda rx8 | Következő autója? | valami sportcoupe |
| Ennyire szerette | (9) | Megérte a pénzét? | nem |
| Verdikt | (8.2/10) | ||

Újra itt a Digó Limó, az egész estés, színes, szélesvásznú népítélet
Alfi
Örömteli sz#rbanyúlás